neděle 14. července 2013

Turnaj Hanbayon

V 8:20 k nam do pokoje vletl maly vypaseny klucina a vzbudil nas na Hanbayon. Sesel jsem dolu na snidani, kde byl jen Mateusz, ktery nesel na turnaj. Ten mi povida, ze uz 8:30 pry mame sraz... Tak jsem do sebe nahazel kousek ryby a ryze a utikal zpatky nahoru. Nastesti byl sraz az 8:40, tak jsem stihl nastesti i ranni hygienu. Jel s nama ucitel Ecka a pan manazer.

Po hodinove ceste autobusem jsme dojeli do mesta Gunpo, kde se turnaj jako vzdy konal. Je to takova periferie Soulu za par kopeckama. Jako vzdy hralo 11 skupin - nejlepsi 0, nejhorsi 10. V kazde hralo asi kolem 32 hracu. Ja jsem startoval ve druhe skupine stejne jako loni a se mnou i mych sedm spoluzaku. Uroven turnaje se evidentne zvysila, protoze loni v Ecku jsem se spoluzaky taky startoval ve druhe. V nule startovali Miduri, Seok Song-min a dva moji spoluzaci, co k nam prisli z Cecka. V jednicce, ktera hrala mimo hlavni mistnost, startovali Lee Sae-chan, Shin Jung-hwan, Kim Dong-hun a Lee Shi-hyeon. Dva lidi od nas hrali ve trojce, kde byla vetsina Ecka. Nektery mensi deti byly i v nizsich skupinach. Loni jsem ve druhe skupine uhral 3 vyhry, tak jsem chtel svuj vysledek vylepsit. Cas byl pouze 10min + 3x30 sekund na tah, takze jsem si vytycil dve strategie: Hrat pevne Go co nejdele to pujde a nepremyslet moc v zahajeni. Jak rika Radek Nechanicky, "v zahajeni stejne nic nevymyslis".
V prvnim kole jsem hral s typkem, ktery se mi vekove mohl blizit. Prehral jsem ho jednoduchou pozicni hrou o 13,5 bodu, takze start do turnaje se mi vydaril. Pak jsem hral s mensim klucinou, se kterym se mirumilovne Go hrat nedalo. Boj se strhl hned na zacatku, ale v pokrocilejsi fazi partie nakonec umrela jeho skupina a musel vzdat. Oba tito souperi meli dost vysoke startovni cislo, takze dost mozna sestoupili z jednicky. Pak nasledovala pauza na obed. Na druhe strane haly jsem zahledl par nekorejskych obliceju, pricemz vsichni to byli ztroskotalci z BIBA. V osme skupine hrali dva neznami Americani, jiz zminovana Melissa a thajka Sai. V devate skupine hral Melissin tatinek Alain 4-kyu a Patrick Saering 1-dan z Nemecka. Trosku jsem s Patrickem pokecal. Pak jsem zamiril o patro vys, kde bylo stanoviste Choong-amu a dostal od manazera nudle na obed. Jedny mi ale nestacily, a tak jsem si rekl jeste o dalsi.
Ve 12:50 zacinala nase skupina 3.kolo. Jeste predtim jsem ale ve 4.skupine zpozoroval mnohem znamejsiho cloveka. Byl jim Andrew Simons 4-dan z Anglie, ktery take pobyva v BIBA... Taky jsem s nim trosku popovidal. Pak uz jsem ale sel hrat treti kolo. Hral jsem s malym klukem a ziskal jsem vyhodu jiz na zacatku ve velke lavine. Nasledoval tradicni beton s bilymi kameny a prestoze me dotahoval v koncovce, tak jsem ubranil vitezstvi o 4,5 bodu. Ctvrte kolo bylo asi nejkrvavejsi ze vsech. Souper uz byl hodne silny a nedal nic zadarmo. V partii bylo hodne ko a silenych vymen, ktere nakonec skoncily moji mrtvou skupinou, ale taky dvemi souperovymi, takze souper musel vzdat. Mel jsem ctyri vyhry ze ctyr, coz nikdo z Choong-am Dojangu nemel. Kdyz jsem dosel na nase stanoviste, tak mi vsichni strasne fandili na finalovou partii. Prvni cena byla v nasi druhe skupine asi 60000 wonu (=1200Kc), takze jsem mel vsechny pozvat na kure, kdyz vyhraju. :) Presto jsem sel do partie s cistou hlavou. Souper, kteremu bylo tak 16 roku, byl nasazeny jako dvojka, takze urcite hral minule prvni skupinu. Byl porazitelny, vedl jsem, ale pak jsem zazmatkoval v ko a musel jsem odhodit cast skupiny. Dotahoval jsem v koncovce, ale nakonec jsem prohral o 3,5 bodu. Byl jsem docela smutny, ale ucitel i manazer me poplacali po zadech a rikali "good job Lukas". Az tu budu priste (pokud nekdy), tak urcite budu hrat prvni skupinu. Nakonec me spatny SOS srazil az na ctvrte misto, takze jsem skoncil bez ceny. Druhy skoncil take se ctyrmi vyhrami maly roztomily klucina od nas, co konverzuje anglicky.
Celkove jsem mel ale z turnaje dobry pocit, hlavne ze svych vykonu, konecne se zase jednou nemusim za sebe stydet. Ale sgf po me nechtejte, partie byly fakt rychle a moc si je nepamatuju. ;) Udelal jsem par fotek, urcite je brzy publikuju.

Do Dojangu jsme dorazili na sestou, takze presne na veceri. Ale ta se kucharum brigadnikum fakt nepovedla, ty jejich chobotnicove gulasky fakt nemusim. A tak jsem brzy zamiril se Seok Song-minem, jednim mym spoluzakem a malym klucinou z Ecka na kure. Bylo vytecne a bylo ho dost, vsak uvidite na fotce. ;)

Zbytek vecera jsem stravil na pocitaci sledovanim prenosu z Pardubic. Take jsem si trosku popovidal s holcinou Hong Jun-li.

Žádné komentáře:

Okomentovat