čtvrtek 11. července 2013

Nachlazeni

Tak na me uz doslo taky. Pred par dny nastydli Miduri i Mateusz a dnes jsem se probudil rano se skrabanim v krku i ja. Pri klimatizaci se sice skvele spi, ale kdyz bezi celou noc, tak neni tezke nastydnout. A bohuzel my v pokoji nemuzeme klimatizaci ovladat... K snidani byla mala vajicka s cibuli v oleji nebo tak neco, nebylo to spatne.

Dopoledne jsem se jak jiz tradicne presunul do Cecka a bylo i co delat, protoze opet bylo k dispozici na prehrani osm sgf. To uz tady dlouho nebylo, tolik partii na prehravani nekolik dni po sobe. Vubec se tady neukazali Ben ani Gansheng.

K obedu byla k ryzi omacka s masem a jajou, coz je jedno z mych mistnich oblibenych jidel. K mani byly take palive spagety a pekingske zavítky se sladkokyselou omackou. Obvykle byva vecere lepsi nez obed, ale tentokrat se i na obed kucharky docela vyznamenaly.

Po obede se tu stavil pan Kim Sung-rae a hned jsem si od nej koupil jeho novou knizku After Openings, ktera je samozrejme tady mnohem levnejsi nez v Evrope. Spousta veci v ni je ale pro me opakovani, ale i tak se hodi. Pry je to tak od 2-kyu vys. Mimochodem preklad do anglictiny v ni upravoval Ben. Zaroven je ale temer jiste, ze se do Hanguk Kiwon (Korean Baduk Association) nedostanu, protoze Kim uz tedka o vikendu odleta na litevsky go-kemp... Take se tu mihnula Melissa Heaulme z Francie a s tatinkem si to tu obhlizeli, ale nevim, co by tady se svym 3-kyu na studiu delala.

Po polednim klidu prisel do tridy jakysi typek a delal neco s klimatizaci. Nakonec se ukazalo, ze tam dal nejakou straslivou vonavku, takze to ted ve tride spis pekne pachne. Nastoupil jsem k partii se Shin Jung-hwanem aka Malym opicakem. Samozrejme souper u toho zase sedel jak na v hospode, ale brzo se opet probudil. Hned na zacatku jsem ztrestal jeho overplay, ale vzapeti jsem se fatalne prehledl. Brzo jsme se oba dostali do byoyomi, takze nasledovalo hodne zvratu a nakonec jsem prohral o 1,5 bodu. sgf  Koncili jsme uz v pul pate, protoze mel byt fotbalek, ale opet se strhnul slejvak, takze byl proste jen volny cas. Ja jsem ho stravil sundavanim uschleho pradla ze susaku do skrine.

Pred veceri jsem chvili stravil ve vestibulu na wifine. Prisel se se mnou rozloucit Kim Dae-hwi, ktery jel az do nedele domu. Nema to nejbliz, bydli uprostred Koreje v milionove vesnici Daejeon. K veceri pak bylo kure s palivou omackou a k tomu zeleninovy salatek, coz vubec nebylo spatne, ale obidek tentokrat vyjimecne vyhral.

Uz jsem byl hodne unaveny, takze vecerni partie s Nam Go-nu byla opravdu utrpeni a prohral jsem o komi. Vazne se necitim dobre, snad mi bude brzo lepe. Skore v lize 5:8 neni vubec povzbudive... Zbytek casu jsme stravili s Benem resenim tsume-go. Mel jsem docela hlad, tak mi celkem bodla druha vecere v podobe kurete s mandlovou omackou.

1 komentář:

  1. Trosku jsem aktualizoval clanek. Mel jsem vcera vygumovano a zapomnel jsem hned na nekolik veci.

    OdpovědětVymazat