čtvrtek 5. července 2012

Tak od tedka uz pisu ja sam sem primo na blog. Rodice totiz odjeli na par dni na hory do Slovinska.

Dva trochu starsi kluci (cca 15 let) uz ostatni prerostli svou vykonnosti, takze byli na stalo prerazeni do Decka. K nam se naopak propadl jeden maly klucina.
Odpoledne zacal takovy maly turnajek, ctyrkolovy. Hraje se na hodinku zakladniho casu, coz me vyhovuje. Prvni cena je symbolickych 2000 wonu = cca 40 Kc, druha cena 1000 wonu. Dneska byly dve partie, zitra pravdepodobne budou dalsi dve. Hraje nas 15 od nas a jako sestnacty na doplneni idealniho poctu se pridal   "starous" z Decka, ktereho jsem uz zminoval pred par dny. Prvni kolo jsem hral s klukem, kteremu muze byt tak 15 a uz jsem s nim jednou prohral. Naznacil jsem si velky stred, do ktereho on rozhazel kameny a la Radek Nechanicky a bohuzel se mi nakonec ani pres ko ho nepodarilo zmrtvit a prohral jsem o 5,5 bodu. V druhem kole jsem hral s "klucinou metalistou". Tam jsem naopak hral svym typickym stylem - pomalu, na body. Vsude jsem si vybudoval pevne solidni pozice a pak mu zacal mrtvit jeho tri skupiny, pricemz jedna logicky zemrela a on musel vzdat. Docela na nej umim, mam s nim tady uz 3:1, ale vzdy je moje vyhra ostatnimi povazovana za prekvapeni, zrejme tu patri ve skupine k tem nejsilnejsim. Zitra me ceka, myslim ze starous z Decka.

Dneska se opet prehnal straslivy slejvak, takze se fotbalek opet nekonal a pravdepodobne byl jako posledne prelozen na dalsi den.

Nasi kuchari si hodne libuji v rybach, ted byla asi trikrat za sebou k snidani, z cehoz nejsem moc nadseny. Ryby totiz byvaji nevykostene a clovek se vzdycky hrozne zaprasi pri vyndavani kosti. Navic se mi jednou uz po ni neudelalo dobre. K veceri nastesti byla smazena, takze s kostma nebyl problem. Byla k tomu nejaka dijoneza a salatek - velice dobre. Po vecerni partii (2.kole) me opet potesila druha vecere, tentokrat kure na zazvoru. 


Tak uz mam polovinu studijniho pobytu za sebou. Libi se mi tady: zlepsuju se v go, lidi se ke me chovaji skvele, hraje se fotbalek, je zabava a vari tu skvele (krome nedele). Chybi mi tu vsak komunikace, nemam si tu s kym plynule pokecat. Sice je to tu s anglictinou lepsi nez jsem cekal, ale porad vsichni davaji vetu dohromady velice obtizne. Kvuli tomu se citim lehce osamele. Proto jsem rad vzdy, kdyz prijde pan Kim. 
Uz se ale zacinam tesit domu a hlavne na kongres. 

Žádné komentáře:

Okomentovat