neděle 23. června 2013

Po roce zpet...

Tak jsem tu zas. Opet jsem se vypravil do Koreji za ucelem studia Go / Baduk. Akorat letos uz to nebude takove dobrodruzstvi v neznamu jako loni, par veci se tu zmenilo.

Nejdriv bych mel ale povedet, ze jeste dost kratce pred odletem nebylo vubec jiste, zda vubec poletim.Tri tydny pred odletem se moje celkem nevinne zraneni ze skolniho fotbalku vyvinulo v trombozu. Nastesti jsem se za pomoci leku a injekci zazracne rychle uzdravil za dva tydny a dostal jsem od doktoru povoleni odletet s   dalsimi leky.

Letel jsem v podstate pres den, takze spat v letadle bylo temer nemozne. Navic za mnou sedela skupinka velice hlucnych Italu, kteri delali bordel po celou dobu letu a slova jako "vaffanculo" u nich nebyly nicim vyjimecnym. Takze jsem pristal v 6:20 mistniho casu. Na pasovce byla velka fronta, takze jsem se dostal k bagazi az nekdy pred osmou a pak uz si me vyzvedl pan manazer. Docela ho obdivuju, ze dokazal takhle brzo vstat a ze tam na me tak dlouho cekal. Docela to pak na dalnici valil, takze jsme byli v Dojangu, ktery se nachazi na severu mesta, za pul hodiny. Stale mluvi jen lamanou anglictinou, za to se s nim da domluvit nemecky.

Je nedele, takze flakaci den, kdyz jsme dorazili kolem pul devate, tak vsichni jeste spali. Hned me prisel pozdravit Mateusz Surma 6-dan, ktery je tu momentalne nepretrzite od lonskeho zari. A to je vlastne prvni velka zmena pro me, uz zadne dorozumivani rukama nohama. Mateusz umi uz velmi pekne korejsky, takze mi ledacos dokaze prelozit. Jsou tu jeste dalsi dva znamy hraci a to Ben Lockhart 7-dan AGA z USA a Gansheng Shi 1-pro z Kanady.Ti bydli ve svych vlastnich apartmanech a trochu to pry flakaji, takze dnes neprisli a jeste jsem je nepotkal a predpokladam, ze korejsky moc nemluvi. Jeste je tu jakysi Japonec Miduri-san, ktery je tu mozna ze vsech studentu nejstarsi, ale korejsky umi plynule. A z malych deti tu mluvi pekne anglicky pouze Kim Dae-hwi, stejne jako loni. Ten se snazi od nas ucit a dokonce mu Remi Campagnie 5-dan, ktery tu byl na konci minuleho roku, po me poslal knizku v anglictine a stale si do ted mailuji. Mimochodem s nim Mateusz bydli na pokoji. Muj asi nejznamnejsi spolubydlici je Lee Chae-gu, ktereho jsem loni nazyval metalistou, kvuli jedne vtipne historce. Remi ho nazyvval Mexican, protoze je opravdu hodne pricmoudly a ani jako Korejec moc nevypada. Ten se opravdu hodne zmenil, temer jsem ho nepoznal, i proto ze mu narostl knir. Dalsim mym spolubydlicim je jeden mladsi kluk, jehoz jmeno jsem jeste nezjistil. A bohuzel jsem opet vyfasoval Cerneho Petra v podobe Seok Song-mina, kteremu uz tady nikdo nerekne jinak nez Mr. Pig; je jeste tlustsi nez loni. Jinak se decka moc nezmenily, ani mi neprijde, ze by nejak vyrostly.

Na snidani jsem nesel a stihl jsem si akorat tak vybalit a dat si sprchu, abych stihl studium v 10 hodin. Vsichni byli pouze ve tridach B a C, protoze pres vikend je tu deti o poznani mene. Stihl jsem si prehrat jednu partii a pak z niceho nic prisel manazer, ze se pujde ven. A to je vlastne druha velka zmena. Ranni rozcvicky uz neexistuji, ale fyzicka aktivita je v podstate kazdy den. Mateusz rikal, ze v posledni dobe hodne deti prohravalo partie z unavy a nedostatku energie, takze se muselo pritvrdit. Fotbal se hraje v utery a ve ctvrtek a v ostatni vsedni dny se beha na jakysi kopec. A o vikendu, kdy je vice volneho casu, hraji decka taky fotbal ci baseball kdykoliv se da. Tentokrat se slo chuzi na jiny kopec, kde se hraly ruzne hry. Nejvypecenejsi byla asi ta, kdyz se decka rozdelily na dve skupiny a museli stat na jedne noze. Pak v podstate zacal fight a kteremu tymu zbyl posledni hrac na jedne noze, tak vyhral. Ja, Mateusz a Miduri jsme se ale hry z prochopitelnych duvodu ucastnit nemohli. :D S velkym zpozdenim prisly holky, ktere pry tyhle fyzicke aktivity hodne sidi a pochopitelne dostaly od manazera hodne vyhubovano, ani vymluvy jim nepomohly. 

Vratili jsme se tak presne akorat na obed a to uz na me opravdu zacala dolehat unava. Po obede jsem se svalil na svoji postel a delal vsechno proto, abych neusnul, ale nakonec unava zvitezila a na dve hodky jsem si zdrimnul, tak snad mi to nerozhodi rezim. Probudil jsem se presne na veceri. Byl jsem rad, ze si me tady vsichni pamatuji, vcetne kucharu. 

Vsichni se pak nekam vytratili a s Mateuszem jsme zjistili, ze na placku, ktery je soucasti arealu, hraji fotbal. Tak jsme se k nim sli pripojit. Ja si otestoval, ze leva noha funguje a ani jsem nebyl nejak vyrizeny. Nekolikrat jsem skoroval, prestoze ty goly nijak pekne nebyly. Mateusz hraje obvykle neco jako defenzivniho zaloznika, takze skoroval jen jednou, ale ta bomba pod brevno opravdu stala za to. Asi po hodine hry se z okna vyklonil manazer a pro nas z neznameho duvodu, vsechny poslal zpatky. Nejspis proto, ze se nedovolili, zda muzou jit hrat. Ja s Mateuszem jsme mohli jit, ale zbytek akteru byl nejspis nejak potrestan...

Mateusz mi taky vysvetlil, jak jsou momentalne rozdelene skupiny a ligy, protoze se to trochu pozmenilo:
skupina A (prevazne profici) - liga 1, 2
skupina B (skoro profici) - liga 3, 4
skupina C - liga 5 (Miduri), 6 (Mateusz, Gansheng)
skupina D - liga 7, 8 (Ben)
skupina E - liga 9, 10
Skupiny F a G maji kazda vlastni ligu a nachazi se o dve patra nize vedle jidelny.

Manazer mi rekl, ze me zaradi do Decka (podle ocekavani) a do konce mesice budu hrat jen treninkove hry a pak me priradi do nejake ligy, pravdepodobne do sedme.

Jsem stale velice unaveny a pujdu asi spat velmi brzo. Tot pro dnesek vse...

3 komentáře:

  1. No Lukáne... Bránit se spánku v posteli... LOL..

    OdpovědětVymazat
  2. Diky za denicek, uz se moc tesim na dalsi dily. At tromboza nezlobi a dostanes se aspon do horni casti 6ky ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tady se nám ztratil Mateusz...

    OdpovědětVymazat